Planter i potter

Vi leverer planter i potter som er dyrket på vårt småbruk i Nes i Romerike av frø som er avlet fram på gården eller fra økologisk godkjent kilder. Her er det alt fra adaptogener og planter som var brukt som folkemedisin tidligere, samt Sansai (tradisjonelle Japanske fjellplanter), og andre stauder.

PLANTER I POTTER

Druer (Nordica) 150 kr.

Fattigmans Ginseng  (Codonopsis pilosula): 50 kr. Kategori: Spiselig Staude. For en bra video om planten se Codonopsis pilosula (dang shen).

Fattigmans Søster  (Codonopsis lanceolata): 80 kr.

Prærieløk (Allium cernuum) 50 kr.

Sibirsk nikkeløk (Allium nutans) 80 kr. vokser i Sentral-Asia østover til Sibir og i fjellområder i Kasakhstan, Mongolia og Kina, der den både blir dyrket og samlet til mat fra ville bestand. Hos oss er nikkeløken en god og veldig hardfør løk. Som for gressløk kan bladene høstes om våren. A. nutans ligner A. senescens, men har bredere blad, kantete blomsterstengel og litt ulike blomsterhoder.

Asparges fra Tjømme 150 kr. (6 planter I en potte) 

Udo (Aralia cordata) Pris: 125 nok. Kategori: Staude (“Sansai” plante som betyr fjellplante på Japanesisk. For mer om denne plante les min blog post King of Sansai.)

Mitsuba (Cryptotaenia japonica) 80 kr. En Sansai plante som smaker som vil persille.


Ashitaba (Angelica keiskei) 80 kr. 
Japansk Kvann som jeg snakker om i denne podcast.

Stjernemelde (Hablitzia tamnoides) Pris: 35 nok. Kategori: PLANTEARVEN®-staude. Denne er virkelig en av stjernene i melde familien. Den er den eneste arten i sin genus og er en hardfør staude som tåler de fleste forhold i Norge. Den er en favoritt av Stephen Barstow som skrev om den i boken Around the World in 80 Plants. Les mer om den her.

Vandre jøde (Tradescantia spp.) : 35 kr

Iris:35 kr

Engsmelle: 35 kr.