Salat og Bladgrønnsaker

Alle planter må bestilles ved å send meg en email med det du har lyst på


Salat “Infrarouge” Pris: 50 nok (ink gratis frø) Av 10 sorter salat er den den beste på frø kvalitet. Verken går den i stokk for tidlig eller for sent (ofte en problem i Norge for de som sparer frø av salat). Frøene kom fra en kjent avler Frank Morten av www.wildgardenseed.com.


Fjellspinat (Atriplex hortensis) Pris: 50 nok (ink. gratis frø). Fjellspinat er min favoritt grønnsak. Den er tidlig, lett å spare frø av, smaker godt, kan brukes som levende jordekke. Jeg snakker om den i denne podcast om Amarant Familiensom har over 2000 arter. Jeg spiser fersk grønnsaker fra denne familien 9 måneder i året. 


Løpstikke (Levisticum officinale) Pris: 50 nok

Flashy Lights Pris: 50 nok En av 10 sorter salat fra en kjent avler Frank Morten av www.wildgardenseed.com som jeg sparer frø av.


Sheteland Grønnkål (Brassica oleracea) Pris: 50 nok (ink. gratis frø). En gammel mandat sort fra Shetland som sannsynligvis er den gammel “Norsk Kål” som er beskrevet av Christian Gartner i boka Horticultura som «grønkål” eller “blåkål» og dermed nok den som Vikingene spiste. Den ble erstattet av hodekål og Sibirsk grønnkål på 1700 tallet og var mer eller mindre helt borte fra bruk i Norge inntil nylig da KVANN introduserte den via Fra Frø til Fat prosjektet. Les mer om Shetland Kåls historie og bruk her


Baltisk Rød Grønnkål(Brassica oleracea) Pris: 50 nok

Jordbærspinat (Blitum capitatum) Pris: 50 nok.


Amarant Opopeo (Amaranthus hybridus) Pris: 50 nok (ink. gratis frø)Grønnkål “Red Russian” (Brassica napus) Pris: 50 nok.


Cottagers Kale (Brassica oleracea) Pris: 50 nok Kategori: Staude.


Salat “Outredgious” Pris: 50 nok (ink gratis frø). Dette er den frøste salat som ble dyrket i verdensrommet. Frøene kom fra en kjent avler Frank Morten av www.wildgardenseed.com I denne podcast snakker Frank Morten om hvordan han har selekter opp gjennom årene www.farmertofarmerpodcast.com.


Blad Amaranth (Amaranthus tricolor) Pris: 50 nok (ink. gratis frø)


Syrisk Middelalderen Bladbete. Pris 50 nok (ink gratis frø).


Flerårlig Rucola (Diplotaxis tenuifolia) Pris: 50 nok.


Mitsuba (Cryptotaenia japonica) 80 nok En “Sansai” (fjell plante) fra Japan. En av Stephen Barstows 80 planter fra boken Around the World in 80 Plants )


Celtuce (Lactuca sativa var. augustanaWosun  莴笋 50 nok (ink gratis frø)

Stilken høstes vanligvis i en lengde på rundt 15–20 cm. Den er skarp, fuktig og mildt, og tilberedes vanligvis ved å skjære i skiver og deretter steke med ingredienser med sterkere smak.


Engsyre (Rumex acetosa) pris 50 nok. Stephen Barstow har flere Rumex arter i Around the World in 80 Plants men velger ut (Rumex acetosa) som “var en av de viktigste grønnsakene som ble brukt av det samiske folket”.Rumensk Salat 50 nok (ink gratis frø)


Hyper Red Oak 50 nok (ink gratis frø)


Flerårlig Grønnkål 50 nok