Stauder og Adaptogener

Alle planter må bestilles ved å sende meg en email 

Alle stauder er spiselig og alle adaptogener er enten spiselig eller man kan lage te av roten. Noen (som Udo og Fattigmansginseng) er både spiselig og adaptogener.


Fattigmans Ginseng (Codonopsis pilosula) Pris: 50 nok (ink gratis frø). Kategori: Spiselig Staude. For en bra video om planten se Codonopsis pilosula (dang shen).


Codonopsis lanceolata Pris: 125 nok. Kategori: Staude. Dette er søsteren til Fattigmans Ginseng med røde blomster. 


Asparges fra Tjøme pris 50 nok (fra frø spart i 2020. Jeg selger små planter som er bare noen uker gammel. Det tar tre år før du kan høste skudd.)


Stjernemelde (Hablitzia tamnoides) Pris: 50 nok. Kategori: PLANTEARVEN®-staude. Denne er virkelig en av stjernene i melde familien. Den er den eneste arten i sin genus og er en hardfør staude som tåler de fleste forhold i Norge. Den er en favoritt av Stephen Barstow som skrev om den i boken Around the World in 80 Plants. Les mer om den her.


Løpstikke (Levisticum officinale) Pris: 50 nok Kategori: Spiselig Staude.

En gammel norsk urt som finnes i de fleste bestemors hager. Den kan man bleke tidlig om våren ved å sette en bøtte opp ned på den så den ikke får lys. Da blir den mild som selleri.


Ashitaba (Angelica keiskei) Pris: 80 nok. Kategori: Spiselig Staude. En staude fra Japan som er den eneste plante i verden som lager antioksidanten “Chalcones” som man ser i bildet under. Den er i samme familie som Kvann (Angelica archangelica). Denne staude finner man ofte som en stueplante i Japan som kan bli 30 år gammel. Hele planten er spiselig. Hør mer om Ashitaba i denne podcast


Ashwagandha “Indisk Ginseng” (Withania somnifera) Pris: 80 nok. Kategori: Adaptogen. Man høster roten som man kan lage te av (bærene er ikke spiselig). En tradiskjonell adaptogen fra India.


Flerårlig Rucola (Diplotaxis tenuifolia) Pris: 50 nok.


Mitsuba (Cryptotaenia japonica80 nok En “Sansai” (fjell plante) fra Japan. En av Stephen Barstows 80 planter fra boken Around the World in 80 Plants )


Udo (Aralia cordata) Pris: 125 nok (OBS!!! Må bestilles da den ikke er klar før sommeren). Kategori: Staude (“Sansai” plante som betyr fjellplante på Japanesisk. For mer om denne plante les min blog post King of Sansai.)


Søtmalurt (Artemisia annua) Pris: 80 nok. Kategori: ettårig. Jeg er spesielt glad i duften denne planten gir og syns alle burde ha en plante i nærheten av inngangen av den grunn. På www.rolv.no står det om denne plante “I Kina er det lang tradisjon for å bruke søtmalurt som middel mot feber og malaria. Undersøkelser har vist at søtmalurt har antibiotisk virkning ved mange soppsykdommer som er knyttet til huden. Dessuten virker den på leptospirose (Weil’s sykdom), en leversykdom som er forårsaket av en bakterie. Søtmalurt har direkte virkning på malariaparasitten Plasmodium, en protozo som overføres til mennesker fra infisert malariamygg.”


Asparges fra Losæter Pris 50 nok. KVANNs Urban Laug har Losæter som HQ i Oslo. Vi sparte frø av denne Asparges i 2020 og spireprosenten var høyt med sterke planter. Det tar tre år før du kan høste skudd. Planter vi selger er kun noen uker gamle.